Zelené potraviny
"Přinášíme to nejlepší ze světa zelených potravin."

Kyselost a zásaditost ph

2.9.2012
zpět na úvod
  • Neutrální je například čistá voda.
  • Vše pod ph 7 je kyselé.
  • Náš organismus lépe funguje, pokud je lehce zásaditý
  • „kyselost těla“ je třeba zneutralizovat či vyrovnat zásaditými látkami tak, aby nedošlo k poškození tkání a orgánů
  • Acidóza je také jedním z předpokladů rozvinutí rakoviny, která ke svému vzniku potřebuje kyselé prostředí. Rovněž chronický nedostatek vitamínů, minerálů, enzymů a stopových prvků podporuje tvorku kyselin.
(text)
  • Naše tělo dělá vše pro udržení pH v rovnováze tím, že nadbytek kyselých látek samo ihned neutralizuje vším co je k dispozici = především odebírá tkáním vápník. Vápník ale i další zásadotvorné minerály tělo odebere nejen z cév, kostí, ze zubů a kloubních chrupavek.
  • Nadměrné množství kyselých látek v těle dokáže poškodit jakýkoliv orgán. Nejprve formou desítek různých zánětlivých onemocnění - a nakonec nás zahubí skrze rakovinu, infarkt nebo mozkovou mrtvici.
(text)
Doporučení :

kupte si ph papírky,
změňte celý jídelníček,
dodrtžujte pitný režim (2 - 3 litry tekutin denně),
chodit na pomalé meditační procházky (dýchat)
(text)
Acidóza může vyústit v revmatoidní artritidu, cukrovku, lupus, tuberkulózu, osteoporózu, vysoký krevní tlak a většinu rakovin.

Škodlivými faktory jsou látky znečišťující prostředí (výfukové plyny) a chemikálie, emoční stres a negativní myšlení i kyslíkový nedostatek
(text)
Lidský život je závislý na rovnováze mezi kyselinami a zásadami v organismu.

Nevhodná strava následně ve střevech kvasí a stává se kyselou, čímž ovlivňuje nejen naše střeva, ale i náš imunitní systém. Tělo se dostává do trvalého stavu překyselení, což bývá příčinou vzniku nejrůznějších chorob, jako je artróza, infarkt, migréna, cukrovka, revma nebo alergie.
(text)
Pro lidský organismus je tedy udržení přesného pH krve otázkou života či smrti (doslova!) Ideální hodnota pH krve je 7,4 a pohybuje se v nepatrném rozmezí od 7,35 do 7,45. To znamená, že krev musí být neustále lehce zásaditá. Tělo tedy musí nepřetržitě a za KAŽDOU CENU udržet pH v nepatrném rozptylu uvnitř těchto hraničních hodnot, jinak umíráme.
Nejnebezpečnější kyselinotvorné potraviny jsou maso, cukr a alkohol.
(text)
Nejdůležitější je dostatečně zvýšit příjem ovoce a zeleniny (tzv. zásadotvorné potraviny) a naopak významně snížit příjem potravin podporující překyselení, což jsou všechny masité a mléčné výrobky a také výrobky z bílé mouky. Šťáva ze zeleniny je také skvělá cesta jak udržet tělo zásadité
Ujistěte se, že každý den vypijete alespoň dva litry kvalitní vody.
Většina minerálních vod obsahuje zásadité minerály nezbytné pro naše zdraví = vápník, draslík a hořčík.
Vyrovnávat stres - Radost a štěstí napomáhá udržovat tělo alkalické. Dopřejte si oddych, zábavu a smích!
Mírným sportováním alkalickému prostředí v těle pomůžete, ale pouze s mírou.
(text)
dále :
  • místo produktů z bílé mouky konzumovat celozrnné obilniny a celozrnné pečivo (vločky, pohanka, jáhly, quinoa, kuskus, bulgur, zelené zrno, celozrnná rýže, polenta)
  • k živočišné bílkovině jíst vždy min. 2 pěsti zeleniny
  • vedle živočišné bílkoviny často konzumovat rostlinné varianty bílkovin (tofu, luštěniny, semena a ořechy)
Tělo je organismus, jenž se sám umí čistit a udržovat, dokonce i uzdravovat, pokud ho při tom nerušíme. Je prokázáno, že pouze 3% lidí zemřou stářím, zbývajících 97% umírá na nesprávný způsob života. Bohužel, velmi často na sobě pácháme sebevraždu právě tím, co jíme.
(text)
A jak můžete trvale snížit překyselení?
1) odstranit skryté příčiny, které překyselení způsobily
2) vhodná strava, která zabraňuje překyselení
3) režimové změny
4) vaše psychika

Doporučované knihy
Pryč s kyselostí a pH Zázrak Zhubněte odkyselením
(text)