Zelené potraviny
"Přinášíme to nejlepší ze světa zelených potravin."

Těhotenství, kojení a Zelené potraviny

zpět na úvod

Zelené potraviny užívám už tři roky nepřetržitě. Mám je zařazené v jídelníčku stejně jako „jídlo a pití“. Stejně jako denně jím pečivo, ovoce, jogurty a piji vodu, čaj, kávu… stejně tak automaticky jím řasu Chlorellu (nevím kolik přesně, beru si ji po hrstech, ale odhaduji, že v průměru 15 denně) a piji džus z Mladého ječmene 2 – 3x denně.

Ve 30 letech jsem otěhotněla. Cítila jsem se výborně, zpočátku mě trápila jen větší únava a ke konci těhotenství zase pálení žáhy. Obojí téměř okamžitě mizelo po vypití ječmínku. Takže jsem si ho na začátku a na konci dopřála více. Neužívala jsem žádné jiné potravinové doplňky ani železo, jód či hořčík (často doporučované a předepisované gynekology).

Byla jsem si jistá, že nepotřebuji nic dalšího, především proto, že jsem se cítila výborně a miminko v bříšku spokojeně rostlo. Oporou v diskusi s gynekologem mi byl můj manžel (praktický lékař pro dospělé) a hlavně MUDr. Lacina, který má se zelenými potraviny již dlouholeté zkušenosti. Dnes už mám oporu také u svého gynekologa, spokojeného uživatele a „doporučovatele“ těchto dvou zázraků.

Mladý ječmen jsem ocenila také u porodu, který byl sice spontánní a přirozený, ale poměrně dlouhý a náročný. Během celých 28 hodin, co jsem rodila našeho chlapečka, jsem byla schopná jenom pít. Pila jsem Mladý ječmen. Odměnou mi byla rychlá rekonvalescence a také dobrá nálada (žádné poporodní blues se nekonalo). Bertíka jsem kojila bez potíží po celých 18 měsíců. Během kojení jsem neměla žádné potíže, žádný zánět prsu ani chronickou únavu. Bertík dnes pije ječmen spolu s námi a zelené „kulů“ před ním musíme schovávat, snědl by všechny, co by našel.

Zelené potraviny můžu jen doporučit nejen maminkám, ale všem, co chtějí být zdraví.