Zelené potraviny
"Přinášíme to nejlepší ze světa zelených potravin."

Jestliže nám někdo nevoní

zpět na úvod

Význam pachů a vůní v našem životě je nesporný. Když si odmyslíme nadprodukci kosmetického průmyslu, stále ještě pak zůstává nepřeberné množství pachů a vůní, jimiž je svět kolem nás naplněn. Určitě sami znáte ten pocit, že Vám někdo ihned zavoní a jiný naopak vyvolá dávivý reflex. Zelené potraviny mají vysoký obsah chlorofylu, který má mimo jiné výrazné deodorační vlastnosti. Umí tedy potlačit nepříjemné pachy doprovázející především pocení. Výrazně se zlepší i přirozený vjem osobního pachu u lidí, kteří se ani potit nemusí a přesto je neustále doprovází všudypřítomný odér tlejícího pórku. Stejně příznivý vliv mají zelené potraviny i na zápach linoucí se z úst mnoha lidí, zejména těch, kteří k nám rádi promlouvají z očí do očí a vstupují tak nejen fyzicky do naší ochranné osobní zóny. Zelené potraviny zde působí jednak celkově úpravou trávicích poměrů v žaludku a střevech a jednak lokálně dezinfekcí dutiny ústní a zhojením chronických zánětů dásní či krčních mandlí.

Stejně se uplatní, hlavně pak Mladý ječmen i u jedinců, kteří trpí nadměrnou potivostí nohou, jež často bývá doprovázena i nelibým pachem. Pokud nám zelené potraviny nesníží potivost nohou, pak zcela jistě zlepší či zcela odstraní jejich nepříjemný zápach. Za úvahu, kromě vnitřního užití zelených potravin, stojí jistě i koupele nohou ve vlažném roztoku Mladého ječmene, nejlépe střídavě s Yzopem lékařským. Zelené potraviny přirozeně odstraňují i nepříjemný zápach stolice a větrů a rovněž v případech, kdy mají lidé problémy s udržením moči a všude je doprovází charakteristický zápach. Je tu doba dovolených a cestování v nejrůznějších dopravních prostředcích a opalování na březích vodních děl. Pot i voda nakonec odhalí pod světovými značkami parfémů a toaletních vod právě tu naši, osobní, vůni. A nemusí to být vždy vůně příjemná. Tedy, abychom přirozeně voněli sami sobě i jeden druhému, nezapomínejme, že máme silné pomocníky v Mladém ječmeni a řase Chlorelle. Oba nám pomáhají nejen v udržení dobrého zdraví, ale i v udržení společenských kontaktů.

Vždyť, co je nám platné, že se cítíme být zdraví, když to (z našich úst) nikdo nechce slyšet? Tedy, pokud dosud neužíváme zelené potraviny...

Autor článku: MUDr. Miloslav Lacina. Zdroj: Green Ways - červen 2005